<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Fontos eredményről számolt be Varga Mihály pénzügyminiszter legújabb, Facebookon közzétett videójában. 

"Sikerült elérnünk azt, hogy a magyar érdekeket érvényesíthessük" - kezdte bejelentését a pénzügyminiszter. 

Varga Mihály szerint a magyar álláspont végig következetes volt: világossá tettük, hogy csak olyan globális minimumadót tudunk elfogadni, ami nem jelent adóemelést Magyarországon, nem veszélyezteti a magyar gazdaság versenyelőnyét és lehetővé teszi, megvédi a magyar emberek munkahelyét. 

A miniszter a több mint 100 szövegmódosító javaslat közül a három legfontosabb pontot ismertette:

  • a társasági adó kulcsa nem fog változni, 9 százalék marad. Így továbbra is a magyarországi cégek fogják az Európai Unión belül a legkisebb mértékű adót fizetni. 
  • Elérték, hogy a valós gazdasági tevékenységet ne kelljen megadóztatni. Ez azt jelenti, hogy a vállalati vagyon és a vállalati munkabérkifizetések levonhatók lesznek az adó mértékéből. Tehát azok a cégek, amelyek tényleges vagyont eredményező és munkabérkifizetéssel járó tevékenységet folytatnak, igénybe tudják venni ezt a kedvzeményt. 
  • Az átmeneti időszakot kitolták 10 évre, erre az időre egy speciális adómérték vonatkozni. Így 10 éven keresztül az adó mértéke csökkentett adóbevallással, csökkentett adóbeszámítással lesz kiszámítva. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.