Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Egy budapesti és egy debreceni projektett tett kiemelten közérdekűvé a kormány pénteken.

A pénteki Magyar Közlönyben nem csak százmilliárdos költségvetési átrendezésekről szóló határozatok olvashatóak (melyekről két cikkben emlékeztünk meg, ebben és ebben): néhány beruházást kiemelnek a többi közül egyes kormányrendeletek.

Kiemelten közérdekű lett például a Déli összekötő vasúti Duna-híd korszerűsítése és a Kelenföld–Keleti vasúti vonalszakasz fejlesztése, azaz a Kelenföld–Ferencváros vasútvonal kapacitásbővítése. 

A Déli Körvasút fejlesztése a projekt honlapja szerint a Budapest Fejlesztési Központ és a NIF Zrt. együttműködésében valósul meg; a projekt keretében Kelenföld és Ferencváros állomások között a meglévő két vágány mellé egy, rövidebb szakaszokon két új vágány épül. A bővítésnek köszönhetően az elővárosi vonatok 10-15 percenként indulhatnak majd, átszállás nélküli kapcsolatot teremtve az érdi, budaörsi és a környező budai agglomeráció, Budafok-Nagytétény, Kelenföld, az újbudai egyetemváros, valamint a Soroksári út térségével, a Népliget környezetével, Kőbánya-Kispesttel, Kőbánya felsővel és azon keresztül a pesti agglomerációval.

Forrás: delikorvasut.hu. A nagyításhoz kattintson a képre!Forrás: delikorvasut.hu. A nagyításhoz kattintson a képre!

Ezen kívül a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a  Debrecen területén megvalósuló velodrom és velopark beruházással összefüggő egyes közigazgatási hatósági ügyeket.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a velodrom építését 2018-ban - az előkészítő munka megkezdésekor - régi adósságnak nevezte, amelyet a sportágnak pótolnia kell. Az azóta eltelt időszakban a tervezési, előkészítési és közigazgatási egyeztetési feladatok voltak napirenden - írja kommentárjában a szövetség. A kormány rendeletével elfogadta a beruházás koncepcióját, valamint 420 millió forintot átcsoportosított, emellett célterületté nyilvánította a tervezett pallagi helyszínt is. 

A velodrom a debreceni önkormányzat tulajdonában lesz, az üzemeltető pedig a Debreceni Sportcentrum Kft. lehet.

A kiemelt jelentőségű beruházások, kiemelt jelentőségű ügyek során a szükséges hatósági eljárások gyorsabban lezajlanak, egyes településrendezési szabályoktól el lehet tekinteni, egyes szakvéleményeket nem kell beszerezni - összességében az ilyen projektek gyorsabban megvalósulhatnak, még ha az összes jogszabályt ugyanúgy be is kell tartani a lebonyolítás során.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.