<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy jogalkotási hiba miatt eddig a szociális bérlakások lakói kiestek a rezsicsökkentésből. A hónapok óta húzódó ügy, úgy tűnik, most végre megoldódik.

A kormány döntött arról, hogy

azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak

– közölte Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. A döntéssel közel kétezer családnak segít a kormány, ebből 1400-an budapesti bérlakásokban laknak, 532 család pedig a Magyar Honvédség kezelésében levő állami tulajdonú ingatlanokban él a fővároson kívül Nagytarcsán, Debrecenben és Nagyorosziban – ismertette. Láng Zsolt közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette: hétfő este jelenik meg az erről szóló kormányrendelet, amelyben visszamenőleges hatállyal, augusztus elsejétől vezetik be a szabályozást.

Mint arról a Baranyi Krisztinával, Ferencváros polgármesterével készült interjúnkban is beszámoltunk, egy jogalkotási hiba miatt az önkormányzati tulajdonban álló szociális bérlakások lakói eddig nem voltak jogosultak a rezsicsökkentett energiaárakra.

Az ügy már a Parlamentben is téma volt, Baranyi Krisztina pedig leszögezte, addig nem továbbítják a számlákat a lakók felé, amíg az ügy meg nem oldódik.

(MTI nyomán)