1p

Az ukrán elnök sem volt bőbeszédű, ám ez is valami. 

Fontos találkozóra került sor vasárnap a világ másik végén, ugyanis Argentínában összefutott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij – mindketten az új argentin elnök, Javier Milei beiktatási ceremóniáján vettek részt.

Őszinték voltak, amennyire lehettek? Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij
Őszinték voltak, amennyire lehettek? Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij

A miniszterelnök és az ukrán elnök röviden tárgyaltak is, a beszélgetés rövid és tömör volt, csupán annyit lehetett róla tudni, amit Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elárult, e szerint magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak az ukrán EU-csatlakozás kérdéséről.

Megszólalt azonban a megbeszélésről Volodimir Zelenszkij is, a Kyiv Post cikke szerint úgy fogalmazott,

amennyire csak lehetett, őszinte volt (a tárgyalás) – és nyilván az európai ügyeinkről volt szó.

További részletekkel nem szolgált. Az ukrán elnök és Orbán Viktor egyébként mélyen egymás szemébe néztek, erről laptársunk nap képe rovatában is megemlékeztünk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!