<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az orosz Gazprom már a szokásos 60 százalékára csökkentette földgázexportját Fehéroroszország számára - közölte a Gazprom vezérigazgatója, Alekszej Miller szerdán a NTV televíziónak nyilatkozva.

Előzőleg, kedden délelőtt csökkentette 70 százalékra a Gazprom a földgázszállítását Fehéroroszországnak ottani felhasználásra - ezt akkor is Miller jelentette be, arra hivatkozva, hogy Fehéroroszország nem fizet eleget a földgázért.

A vezérigazgató szerdán azt mondta, hogy a tranzitgáz Európa felé zavartalanul, teljes mennyiségben halad Fehéroroszországon át.

Keddi jelentések szerint a fehérorosz elnök rendelkezett az Európába orosz gázt szállító vezetékek lezárásáról. Aljakszandr Lukasenka kijelentette, hogy a Fehéroroszország és a Gazprom közötti konfliktus már "gázháborúvá" nőtte ki magát.

hirdetés

Az Európai Bizottság kedden azt közölte, hogy egyelőre nincs hivatalos értesülése a tranzit leállításáról, és az érintett uniós tagországok sem jeleztek zavart. Az orosz-fehérorosz gázvita az uniós gázfogyasztás 6,25 százalékát érintheti, Litvániát, Lengyelországot és Németországot érheti kár.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott keddi, minszki tárgyalásain Aljakszandr Lukasenka hangsúlyozta, hogy a Gazprom 260 millió dollárral tartozik az első félévi gáztranzitért Minszknek, és addig leállíttatja az orosz gáz tranzitját, amíg a Gazprom a kötelezettségét ki nem egyenlíti. Mivel Fehéroroszország tartozása az idei első négyhavi gázszállításokért 192 millió dollár, így a különbözet mintegy 70 millió dollár Fehéroroszország javára - közölte Lukasenka.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.