2013. február 20. 06:46

A BMW 750 ezer autóját hívja vissza világszerte elektromos probléma miatt - közölte kedden a német járműgyártó szóvivője.

A visszahívások elsősorban az Egyesült Államokat érintik, ahol félmillió kocsit hívnak vissza. Az egyes és hármas sorozat különböző, 2007 márciusa és 2011 júliusa között gyártott változatairól, valamint a Z4-es modell 2009 márciusa ás 2011 júniusa között előállított darabjairól van szó.

A BMW több, Kanadában, Japánban és a Dél-afrikai Köztársaságban eladott modelljét is visszahívja. Kanadában egyebek között a 2012-es modellév X1-es kompakt terepjáróit hívják vissza. A visszahívási akciót azután rendelték el, hogy bizonyos modelleknél problémák adódtak az akkumulátor kábelcsatlakozójával, amely eltörhet, és emiatt a villamos áram elszökhet a kocsiból váratlan leállást, sőt balesetet okozva. A BMW kedden közölte, hogy a szóban forgó elektromos gond miatt egy ütközés történt Kanadában; a balesetben nem sérült meg senki.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.