2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarországi, oroszlányi termékközpontú speciális víztisztító technológiát vetnek be a pekingi olimpián. A tisztítóberendezés a GE ultraszűrős membrán technológiájára épül. Kína a GE-vel együttműködésben a legmodernebb környezetbarát technológiákat használja fel a 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok megrendezéséhez.

Az egyedülálló megoldások között szerepel az ország első esővíz-újrahasznosító rendszere is, amely elegendő tiszta vizet biztosít a Pekingi Nemzeti Stadion parkosításához és tisztításához. Szintén az olimpiai játékok nyitó és záró ünnepségének helyet adó stadiont szerelték fel az óránként 16 tonna ivóvíz előállítására képes víztisztító berendezéssel.

A kínai főváros felkérésére a GE mindezidáig több mint 335 beruházásban vett részt az ötkarikás játékokhoz kapcsolódóan. A vállalattól Kína többek közt olyan zöld technológián alapuló berendezéseket vásárol, amelyeket nemcsak az olimpia alatt, hanem hosszú távon is felhasználhatnak a környezet megóvására, áll a társaság közleményében.

Ennek szellemében a központi olimpiai terület áramellátásáról, fűtéséről és hűtéséről a GE által szállított energiatakarékos gázturbinák gondoskodnak. A turbinák hatvan százalékkal képesek csökkenteni a nitrogén-oxid és 90 százalékkal a kéndioxid kibocsátást. Az olimpiai játékok alatt a médiának helyet adó 14 emeletes Jing Hui Garden Hotel és konferencia központ energiaellátását két nagy hatásfokú Jenbacher gázmotor biztosítja.

Hasonlóan a jövőbe mutat a Fengtai softball pálya napenergiával működő pályavilágítása, valamint a GE LED-technológiás közterületi lámpatestei. Az olimpiára készülve Peking ugyancsak az ultraszűrős membrán technológiát használja fel a Qinghei szennyvíztisztító kapacitásbővítéséhez. Az új rendszernek köszönhetően a 80 ezer köbméter szennyvíz megszűrésére alkalmas tisztítóüzem az elkövetkezendő öt évben 30 százalékkal csökkentheti üzemi költségeit és az energiafogyasztását is.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!