<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az orosz Gazprom kifizette a tranzitdíjak kapcsán felhalmozódott 228 millió dolláros adósságát Fehéroroszországnak jelentette be a minszki energetikai minisztérium csütörtökön.

Korábban Vlagyimir Szemasko fehérorosz miniszterelnök-helyettes két órát adott a Gazpromnak adóssága törlesztésére. Az átutalást követően Szemasko kijelentette: a 228 millió dollár megfizetését úgy tekinti, mint annak beismerését, hogy a Gazprom előzőleg a hét elején jogalap nélkül csökkentette a gázszállítást.

A gázvita során a Gazprom 192 millió dollárt követelt Minszktől, amely saját, egyoldalú elhatározása alapján év eleje óta is a korábbi árat fizette a gázért, amelynek árát a kétoldalú szerződés 2010-re már magasabban rögzítette. A gázszállítás hétfőn megkezdett, fokozatos csökkentése nyomán csütörtökön reggel a fehérorosz Beltransgaz fizetett.

Minszk követelése azért keletkezett, mert a Gazprom szintén a korábbi tranzitdíjat fizette, arra hivatkozva, hogy a szerződés ugyan lehetővé teszi az emelést bizonyos feltételek mellett, ezeket azonban Minszk nem teljesíti, az alacsonyabb díj szerinti átutalásokat viszont nem fogadta el.

hirdetés

Az orosz sajtó szerint a háborúság hátterében egyértelműen politikai okok állnak, s Moszkva nyomásgyakorlásra használta a földgázt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.