1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nyári pekingi olimpiai játékok és az ausztriai-svájci labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az augusztusi Forma-1 verseny közeledtével egyre több olyan hamisított termék jelenik meg a piacokon, amelyek a versenyekkel összefüggésben vannak; a vámosok szerdán 11 millió forint értékű hamisított terméket foglaltak le Budapesten.

A vám- és pénzügyőrség szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az egyik fővárosi konténerterminálban távol-keleti származású ruházati termékek közé rejtve a 2008-as olimpiai játékokra készült kabalákat, a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokságra készült labdákat, kosárlabdákat, illetve Forma-1 logóval ellátott termékeket találtak.

Sipos Jenő közölte: a versenyek rendezői azért árusítják a licencköteles termékeket, hogy az eladásukból származó jogdíj finanszírozza az események megrendezését.

Mivel a pénzügyőrök megállapították, hogy az áruk után a jogdíjakat nem fizették meg, így a 11 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!