2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A zöld reformok éve várható 2007-ben Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint.

A környezetigazgatás átalakításának befejeztével új korszak kezdődik az ágazatban. A kormány nemcsak a nagy ellátórendszereket reformálja meg, hanem a környezetvédelmet is - hangoztatta Persányi Miklós az MTI-nek adott nyilatkozatában. A zöldtárca vezetője alapvető fontosságú stratégiák és jogszabályok megalkotását ígérte.

Elkészül az idén a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia, ami meghatározza majd kormányzati ciklusokon átívelően a globális felmelegedéssel összefüggő feladatokat. Az ökológiai-szociális-gazdasági érdekek összehangolási lehetőségeit a Fenntartható Fejlődés Stratégia vázolja majd fel. Új törvény rendelkezik majd a klímavédelemről, a vízi közművekről, valamint a nemzeti parkokról és natúrparkokról. Fontosságát tekintve új törvénnyel ér fel a jelenleg önkéntes alapú betétdíj-szabályozásban várható szigorítás.

A nagyprojektek éve

Persányi Miklós kiemelte, hogy 2007-ben több, évek óta zajló környezetvédelmi nagyprojekt zárul le. A szennyvíztisztítási programok között említette a győri, szegedi, soproni, kecskeméti, szombathelyi beruházásokat. A hulladékgazdálkodási rendszerek közül többek között a Tisza-Tó melletti és a miskolci készül el. Befejeződnek nagy kármentesítési projektek is: a nagytétényi Metallochemia környéki telkek talajcseréje és a budafoki barlanglakások felszámolása ér a végéhez. Az idén épül meg Bátaapáti mellett a kis és közepes sugárzású radioaktív hulladékok tárolójának első fázisa - fűzte hozzá.

2007-ben fellendülnek a kerékpárút-fejlesztések. Amíg a környezetvédelmi tárca a gátakon és a nemzeti parkokban bővíti az úthálózatot, addig a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) a településeken belüli bicikliközlekedést könnyíti meg. Ugyancsak a GKM-hez tartozik, de közvetetten környezetvédelmi jelentőségű a közúti közlekedés fejlesztésén belül az elkerülő utak továbbépítése. A budapesti levegőminőség szempontjából legfontosabb kérdés az M0-s ügye; a körgyűrű a keleti szektorban az idén eljut az M3-ig, ezzel részben tehermentesítve a fővárosi autóforgalmat.

MTI / Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!