2011. március 24. 11:55

Már készül Magyarország vízstratégiája, vagyis a vízpolitikát legalább 10-15 évre meghatározó program, amely egy takarékos, a vízbázisokat védő ivóvíz-gazdálkodást, illetve a megváltozott éghajlati viszonyokhoz alkalmazkodó "vízkormányzást" - ár- és belvízvédelmet - irányoz elő - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a második félévben hozza nyilvánosságra a stratégiát, amelynek fontos eleme lesz, hogy minél nagyobb vízmennyiséget lehessen visszatartani, vagyis víztározók építésével mentesüljenek  az árvízvédelmi töltések - mondta Fazekas Sándor.

A konferencián - amely része a magyar soros elnökségi programsorozatnak - a résztvevők a tervek szerint külön dokumentumban fogalmazzák majd meg javaslataikat a vizeket érintő további tudományos vizsgálatokra, és szakpolitikai teendőkre.

MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés