<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szerdán 30 százalékkal csökkent a Fehéroroszországon keresztül Litvániába és Oroszország - Lengyelország és Litvánia közé ékelődő - kalinyingrádi körzetébe érkező orosz gáz mennyisége, közölte a Lietuvos Dujos litván energiacég.

A litván vállalat - amelyben a Gazpromnak 37 százalékos részesedése van - azt jelentette, hogy közép-európai idő szerint délelőtt 11 órától érzékelik  szállítás csökkenését. A cég  szerint ezt semmiféle hivatalos figyelmeztetés nem előzte meg. A Lietuvos Dujos azt is közölte, hogy a szomszédos Lettország szükség esetén kész elegendő gázzal kisegíteni Litvániát.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő kedden utasítást adott az Európába irányuló vezetékek lezárására, de a potenciálisan érintett országok - Litvánia, Lengyelország és Németország - akkor még nem jelezték, hogy a hozzájuk érkező gáz mennyisége csökkent volna.

Alekszej Miller Gazprom-vezérigazgató szerdán délelőtt egy értekezleten még ugyancsak azt közölte, hogy a tranzit teljes volumene áthalad Fehéroroszországon, és elérkezik a vásárlókhoz.

hirdetés

A Gazprom szerda délelőtt 40 százalékra csökkentette a Fehéroroszországnak szállított földgáz mennyiségét, miután a múlt héten ötnapos határidőt szabott Minszknek felhalmozódott adósságai kifizetésére. Amikor ez nem történt meg, hétfőn 15, kedden már 30, szerdán pedig 60 százalékkal csökkentette a szállítást.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.