2009. június 5. 08:02

A Mitsubishi Motors japán járműgyártó július elején piacra dobja első elektromos autóját.

A kezdetben csak Japánban megvásárolható, lítium-ion akkumulátorral üzemelő négyajtós gépkocsi egyszerre 160 kilométer táv megtételére alkalmas hét órán át tartó feltöltéssel. A gépkocsi 47 560 dollárba (mintegy 9,5 millió forint) kerül. Ez az ár több mint a kétszerese a Toyota Prius, illetve a Honda Insight benzin- és áramüzemelésű hibrid autójának. 

A Mitsubishi a 2010 márciusában végződő pénzügyi év végéig 1400 i-MiEV névre keresztelt autót tervez értékesíteni. A következő évben már 5 ezer autó eladásával számol a cég.

A Mitsubishi jövő márciusig összesen 250 i-MiEV kocsit szállít Nagy-Britanniába, Új-Zélandra, Hongkongba és Szingapúrba.

A Mitsubishi azt tervezi, hogy 2020-ra teljes termelésének 20 százalékát az elektromos autók adják majd.

A cég elnöke szerint évi 30 ezer sorozat mellett válik nyereségessé az elektromos autók készítése. Ezt a szintet várhatóan 2013-ban éri el a Mitsubishi.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.