Laki Gábor, a hotel és a mellette elhelyezkedő biogazdaság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az előzetes üzleti terv alapján 5-6 éves megtérüléssel számolnak, amihez 80 százalék feletti kihasználtságot várnak. A beruházást banki hitelből és önerőből hozta létre egy magyar magánszemély. A szállodát a VM Wellness Hotel Kft. üzemelteti, amelynek tulajdonosai a szálloda igazgatója és annak értékesítési vezetője.
A szálloda és a hozzá kapcsolódó létesítmények csaknem hat hónap alatt készültek el. "Ez a hotel Magyarországon az első, amely nem csak azért bio, mert rámondják, hanem azt rendszeresen ellenőrzik is" - mondta a kommunikációs igazgató. A szállodához tartozik egy 320 négyzetméteres wellness-központ, egy 60-70 fő befogadására alkalmas konferenciaterem, egy 100 fős pince borozó, egy könyvtár, egy kutató-laboratórium, valamint egy 80 fős étterem is.
Az igazgató elmondta, hogy a Varga Ökogazdaság - amely magában foglalja a biogazdaságot és a szállodát is - igyekszik megvalósítani az igazi multifunkcionális gazdaságot, amelyben a növénytermesztés, az állattenyésztés, a termékfeldolgozás, a kereskedelem, a szállodai szolgáltatások egymást kiegészítik, s e gondolat mentén hoztak létre egy oktatási központot is. Hozzátette: a szállóvendégek és az étterem alapanyagigényét egyebek mellett a szomszédos biogazdaság termékei elégítik ki.
MTI / Menedzsment Fórum