1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kína 215 új szélerőművet vásárolt a GE-től. A turbinák többek között az olimpiai játékok arénáját látják majd el elektromos árammal.

A vállalat egyik legmodernebb, senjangi üzemében készült az a 215 szélturbina, melyeket a Pekingtől északra fekvő Hebei tartományban állítanak fel. A turbinák egyenként 3000 háztartás ellátására elegendő elektromos áramot termelnek évente és többek között az olimpia játékok központi arénáját is ellátják majd energiával.

A turbinák a GE Ecomagination nevű kezdeményezése révén valósultak meg. A cég olyan innovatív technológiákat tervez és hoz létre, amelyek segítik partnereit, köztük Kínát az égető környezetvédelmi problémák megoldásában.

A 29. nyári olimpiai játékok költségvetése mintegy 40 milliárd dollár. A 860 infrastrukturális projektből 22 milliárd dollárt közlekedési beruházásokra fordítottak, míg az energia szektor mintegy 6 milliárd dollárt kapott.

A GE amellett, hogy a játékok egyik fő támogatója, környezetvédelmi megoldásaival oroszlánrészt vállal a beruházásokból. Peking, hogy javítson a város légszennyezettségi mutatóin az ötkarikás játékok idején több gyárat is bezárat és korlátozza a személygépkocsi forgalmat is.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!