2010. március 2. 12:26

A Toyota újabb egymillió autót hív vissza világszerte egy nem megfelelően tömör olajvezeték javítására - túlnyomó többségüket az Egyesült Államokban és Japánban.

A Toyota közleménye szerint fennáll annak a lehetősége, hogy a motorolaj kéntartalma reakcióba lép a motorolajat vezető gumicső anyagával és ezáltal olajszivárgást okoz. A szervizekben a motorolajat vezető gumicsövet cserélik ki.

Az akció már tavaly ősz óta tart, de nem jelentették be, mivel technikailag nem "visszahívásról" volt szó, hanem "szerviz akcióról". A Toyota azért minősítette "szerviz akciónak" a hibás alkatrész lecserélését, mivel az nem jelentett veszélyt a jármű biztonságos üzemeltetésére. A csöveket a járművek esedékes javításai alkalmából cserélték le. A késedelmes közlés szakértők szerint tovább ronthatja a Toyotával szemben megrendült vásárlói bizalmat.

A visszahívás 933.800 V6-os motorral rendelkező járművet érint az Egyesült Államokban a Camry, Avalon RAV4, Lexus ES, Lexus RS szériákból a 2005-ös modellévtől kezdve a legújabbig, valamint 47 ezer járművet Japánban a Harrier, Estima, Blade, Mark X és Vanguard  szériákból.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.