TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 29. 05:39

Folytatódnak a Toyota-visszahívások; a japán autógyár szerdán jelentette be, hogy 50 ezer Sequoia terepjárót hív vissza az Egyesült Államokban.

A 2003-as modellévben gyártott sport terepjárókat egy olyan meghibásodás lehetősége miatt rendelik vissza, amely a járművek váratlan lassulását idézheti elő. A problémát az elektronikus menetstabilizáló (ESC) rendellenessége okozza.

A probléma a Toyota közlése szerint nem okozott balesetet vagy sérülést. A cég amerikai képviselete úgy tájékoztatott, hogy az ESC bizonyos esetekben alacsony sebességnél működésbe lép, és a vezető nem tudja elérni a kívánt gyorsulást. A visszarendelt járműveken szoftverfrissítést hajtanak végre az ESC meghibásodási lehetőségének kiküszöbölésére.

A Toyota egy hete jelentette be, hogy 34 ezer Lexus GX 460 és Land Cruiser Prado 150 terepjárót hív vissza világszerte, hogy elvégezzen egy módosítást a gépkocsi stabilitásának javítása céljából. A japánok egy héttel korábban ideiglenesen felfüggesztették a Lexus GX 460 terepjárók forgalmazását az Egyesült Államokban, miután egy befolyásos amerikai magazin stabilitási hibákat tárt fel egy tesztvezetés során. Kiderült, hogy a gépjármű nagy sebességnél, 90 kilométer/óra felett történő hirtelen irányváltáskor kisodródhat, végső esetben fel is borulhat.

A Toyota ősz óta világszerte több mint 8 millió autóját rendelte vissza különféle meghibásodások, közöttük a gázpedál beragadásának kockázata miatt. A cég múlt héten jelentette be: új, gyorsreagálású elemző központot hoztak létre Amerikában, hogy azonnal válaszolni tudjon a járműveinek nem akaratlagos gyorsulásával kapcsolatos esetleges panaszokra.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.