<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A brit üzletlánc meglepő újítással növelné népszerűségét, újrafeldolgozott alapanyagokból készülő ruhakollekcióval édesgetné magához a környezettudatos vásárlókat.

A Tesco, mely ugyan hazájában is időnként támadások céltáblájává válik, egyre nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ennek jegyében jelennek meg a lánc kínálatában a Florence & Fred márkájú ruhák. Az új kollekció különlegessége, hogy újrafeldolgozással hulladékból készülnek.

A ruhák Srí Lankán készülnek, ám a sztereotípiákkal ellentétben nem egy „rabszolgatelepen”, hanem az első úgynevezett „zöld gyárban”. A textilüzemet ugyanis szigorú audit során a LEED nevű szervezet arany minősítésűre értékelte.


A hat darabból álló kínálatot a fenntarthatóságért kiálló szervezetek is üdvözölték. A Tescónak egyébként Angliában a közelmúltban egy másik fontos intézkedése is volt, megnyitották ugyanis az első carbon zero (széndioxid kibocsátás mentes) üzletüket. Igaz a kritikusok egy része továbbra sincs elájulva az áruházlánc lépéseitől, és azt hangsúlyozzák, a vállalatnak erkölcsi kötelessége a fenntarthatóság élharcosává válni, amíg minden 7 fontból egyet az ő áruházaikban költenek el a britek.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.