2009. június 4. 06:51

A Toyota Prius benzin és áram üzemelésű hibrid autója első ízben került Japánban a gépjárművek havi eladási listájának az élére. Májusban az újabban bevezetett Prius modellből 10.915-öt értékesítettek, ötször annyit, mint áprilisban az előző modellből - jelentette a japán autókereskedők szövetsége csütörtökön.

A konkurens Honda hibridautója, az Insight 8183 kocsi eladásával az áprilisi első helyről májusra a harmadik helyre esett vissza.

Japánban ezek szerint már a második hónapja hibridautók vezetik az eladási listát, ami részben a "zöld autókat" érintő adókedvezményeknek köszönhető.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.