TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 16. 09:41

Kínában közel 55 ezer 1,6 literes Mazda 3-as Axela típusú kompakt autó visszahívásáról döntött a japán Mazda Motor autógyár - jelentette be pénteken a kínai minőségfelügyeleti hatóság.

A Mazda felkérte két kínai vegyesvállalatát, hogy hívja vissza az érintett gépkocsikat, mivel ezekben az automata váltó olajleömlő csöve és a hűtő egyik takarólemeze túl közel van egymáshoz, s mivel a rázkódástól a cső könnyebb sérülésnek van kitéve, ennek olajfolyás lehet a következménye. Extrém esetekben ez megakadályozza az autó tökéletes működését.

A visszahívás 10.346 darab 2008. február és 2009. március között importált Mazda 3-as szedánt, valamint 44.295 darab 2006. november és 2009. október között kínai gyártásban készült autót érint. A kínai hatóság közlése szerint a két kínai vegyesvállalat a FAW Mazda és a Chang'an Ford Mazda térítésmentesen elvégzi a szükséges javításokat.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.