2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Nestlé és a Danone-csoporthoz tartozó Milupa GMO-összetevőket tartalmazó tejtermékei ellen tiltakoztak a hét végén Greenpeace-aktivisták Németország mintegy 39 városában.

A Greenpeace közleménye szerint mintegy 100 német szupermarketben és drogériában felirattal láttak el gyermektápszereket: "Vigyázat! Környezeti veszély - ennek a terméknek az előállítása során a tehenek genetikailag módosított takarmányt kaptak".

A Greenpeace felszólította a Nestlét és a Milupát, hogy hagyjon fel a GMO-termékek előállításával. A két vállalat tájékoztatása szerint nem tervezik a változtatást, mivel a GMO-növények alkalmazása a tehenek takarmányozásában szokványosnak tekinthető.

Ugyanakkor a nemzetközi környezetvédelmi szervezet géntechnológiai szakértője arra hívta fel a figyelmet, hogy jelölés hiányosságai miatt a vásárlók sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy GMO-terméket vásárolnak.

A szakértő utalt arra, hogy a GMO-takarmányok termesztése veszélyezteti a biológiai sokféleséget, növekszik a növényvédő szerek használata. A GMO-összetevőket tartalmazó tejkészítmények vásárlásával a vevők a kockázatos géntechnológia elterjedéséhez járulnak hozzá - jelentette ki a szakember.

A Greenpeace a héten csütörtökön adott ki egy tájékoztató füzetet, amelyben áttekintést ad az iskolatejekben és a bébi tápszerekben használt GMO-összetevőkről.

Németországban a bébitápszerek piacának 65 százalékát a Nestlé és a Milupa tartja kézben.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!