<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Nestlé és a Danone-csoporthoz tartozó Milupa GMO-összetevőket tartalmazó tejtermékei ellen tiltakoztak a hét végén Greenpeace-aktivisták Németország mintegy 39 városában.

A Greenpeace közleménye szerint mintegy 100 német szupermarketben és drogériában felirattal láttak el gyermektápszereket: "Vigyázat! Környezeti veszély - ennek a terméknek az előállítása során a tehenek genetikailag módosított takarmányt kaptak".

A Greenpeace felszólította a Nestlét és a Milupát, hogy hagyjon fel a GMO-termékek előállításával. A két vállalat tájékoztatása szerint nem tervezik a változtatást, mivel a GMO-növények alkalmazása a tehenek takarmányozásában szokványosnak tekinthető.

Ugyanakkor a nemzetközi környezetvédelmi szervezet géntechnológiai szakértője arra hívta fel a figyelmet, hogy jelölés hiányosságai miatt a vásárlók sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy GMO-terméket vásárolnak.

A szakértő utalt arra, hogy a GMO-takarmányok termesztése veszélyezteti a biológiai sokféleséget, növekszik a növényvédő szerek használata. A GMO-összetevőket tartalmazó tejkészítmények vásárlásával a vevők a kockázatos géntechnológia elterjedéséhez járulnak hozzá - jelentette ki a szakember.

A Greenpeace a héten csütörtökön adott ki egy tájékoztató füzetet, amelyben áttekintést ad az iskolatejekben és a bébi tápszerekben használt GMO-összetevőkről.

Németországban a bébitápszerek piacának 65 százalékát a Nestlé és a Milupa tartja kézben.

MTI/Menedzsment Fórum