1p

A hiányzó tanárokról ezentúl egészen egyszerűen nem lesz adat.

Az rtl.hu cikke szerint az Oktatási Hivatal a jövőben nem fogja bekérni az iskoláktól a betöltetlen álláshelyek számát. A cikk szerint az RTL Híradó tudta meg azt, hogy a közoktatási intézmények statisztikai jelentésében októbertől nem mérik, hogy hány pedagógusi állás van betöltetlenül, és ezt az Oktatási Hivatal honlapján sem jelenítik már meg, így gyakorlatilag ellehetetlenítve annak követését, hogy pontosan hány szakember hiányzik a rendszerből.

A portálnak nyilatkozva Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kijelentette, a kormány ezzel a pedagógushiányt akarja eltakarni, és nemlétezővé tenni a problémát.

Ha nem látszik, nem létezik? Fotó: Depositphotos
Ha nem látszik, nem létezik? Fotó: Depositphotos

Hozzátette, az adatokból már eddig sem lehetett sokat megtudni, például, hogy mennyi a nyugdíj mellett foglalkoztatottak száma, mostantól viszont már a pedagógushiányról szóló adatokat sem. Véleménye szerint emellett

annak is hiányként kellene megjelennie, hogy az óraadókkal, hogy próbálnak játszani, illetve, hogy a túlmunkákkal hogyan próbálják eltakarni a problémát.

(rtl.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!