2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Számos változás történt a HVG friss középiskolai rangsorának élén. Idén az első helyet a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium szerezte meg.

Idén a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium szerezte meg az első helyet, letaszítva a trónról az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumot, ami a friss rangsorban a harmadik helyen szerepel, a második helyen pedig megőrizte a pozícióját a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium - áll a HVG frissen kijött 2024-es középiskolai rangsorában, amelyben nincs nagy változás az élbolyban, viszont néhány iskola látványosan előretört a rangsorban, és van több új belépő is.

Visszavette a vezetést a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Fotó: Facebook
Visszavette a vezetést a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Fotó: Facebook

A rangsor negyedik helyére a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium került, amit az ötödik helyen az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium követ, utána pedig sorrendben a(z)

  • Deák Téri Evangélikus Gimnázium,
  • ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium,
  • Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium,
  • Városmajori Gimnázium,

egyetlen vidéki intézményként pedig a tizedik helyen a veszprémi Lovassy László Gimnázium szerepel.

A rangsor összeállításakor figyelembe vették az intézmény diákjainak kompetenciaméréseken nyújtott eredményeit, de számított a tanulók matematika, magyar, történelem és nyelvi érettségiken nyújtott teljesítménye, valamint a végzősök felvételi eredményei is.

A 2023-as rangsorral összehasonlítva kiesett a top 10-ből a tavaly hetedik helyen szereplő Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, ami az idei kiadvány rangsorában a 25. helyen szerepel, a tavaly még kilencedik Madách Imre Gimnázium pedig épp csak kicsúszott a legjobb 10-ből, idén a 11. helyen szerepel.

A friss rangsor 11-20. helyén egyébként már fele-fele arányban szerepelnek fővárosi és vidéki intézmények: Győr, Szombathely, Miskolc és Debrecen kiemelkedő teljesítményű középiskolái, és bár a legnagyobb számban még mindig Pest megyei intézmények vannak, a top 100-ban felbukkan még többek között békéscsabai, tatabányai, székesfehérvári, szolnoki és esztergomi gimnázium is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!