4p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.

Mit tegyen, aki szeretne egy foodtruckot? Mit jelent, hogy a tudásba fektetett pénz megtérül? Kinek adunk kölcsönt a magyar állampapír megvásárlásával? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel is találkozhattak azok a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok, amelyek bejutottak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny második fordulójába.

A Privátbankár.hu által évek óta sikeresen megrendezett, a pénzügyek gyakorlati oldalára koncentráló vetélkedőn tavasszal hagyományosan a gimnáziumok tanulói mérhetik össze a tudásukat. Az online kitölthető kvíz-kérdéssor mellett szóbeli forduló is várta a diákokat, akik villámkérdésekkel és kifejtős kérdésre adott válasszal gyűjthettek pontot a továbbjutáshoz. Ez utóbbi feladatoknál a csapatokat szakértő zsűri kérdezte és pontozta, melynek tagjai voltak a szervezőkön kívül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár vagy épp a Magyar Biztosítók Szövetségének képviselői, valamint Bod Péter Ákos, a zsűri elnöke is.

A második forduló második versenynapjának eredményei:

Nógrád és Komárom-Esztergom vármegyéből az országos döntőbe jutott az Egymilliárd Bilpengő és a BitCoin csapata:

Egymilliárd Bilpengő
Iskola:
Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium
Csapatkapitány: Ádám Anna
Felkészítő tanár:  Szeghy József 

BitCoin
Iskola:
Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium
Csapatkapitány: Sárközi Kamilla
Felkészítő tanár:  Szeghy József

Heves és Bács-Kiskun vármegyéből az országos döntőbe jutott a Lyukas Garas és a Csapatnév.jpg csapata:

Lyukas Garas
Iskola:
Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium
Csapatkapitány: Simon Csenge
Felkészítő tanár: Hossó Krisztina

Csapatnév.jpg
Iskola:
Kecskeméti Református Gimnázium
Csapatkapitány: Szabó Ákos
Felkészítő tanár: Bodor Zoltán

Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyéből az országos döntőbe jutott az Ötszázasvár és a Pénzes Méhek csapata:

Ötszázasvár 
Iskola:
Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Szuromi Mihály
Felkészítő tanár:  Császiné Busa Krisztina

Pénzes Méhek
Iskola:
Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium,Technikum  és Kollégium
Csapatkapitány: Horváth János
Felkészítő tanár: Kiss Andrea

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett kétnapos tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd az április 23-i, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntő végére. A nyeremények összértéke bőven meghaladja az egymillió forintot - további részletek és az eddigi továbbjutó csapatok listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n böngészgető. 

A verseny fővédnöke Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. További részletek: diakforum.hu

A verseny április 11-én a második forduló utolsó versenynapjával folytatódott  a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatok számára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!