2p

Kifejezetten Maruzsa Zoltánnak üzentek a pedagógusok, nincs benne sok köszönet.

A sztrájktörvény alapján az egyeztetések folytatását javasolja a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárhoz intézett levélben szerdán.

A dokumentum szerint a közoktatásban dolgozók helyzete nem javult, az állami iskolákban mintegy 2500 dolgozó szüntette meg eddig közalkalmazotti jogviszonyát. A szakszervezetek drámainak nevezték a szakemberhiányt.

Januárban üresek lesznek az iskolák? Fotó: Depositphotos
Januárban üresek lesznek az iskolák? Fotó: Depositphotos

A két szakszervezet közös, reprezentatív felmérése szerint a státusztörvény elutasítottsága meghaladja a 98 százalékot. A törvényben garantált illetmények olyan csekély mértékben változnak a törvény és annak végrehajtási rendelete alapján, amelyek az Európában rekordszintű inflációt a legkevésbé sem kompenzálják - írták. A két szervezet sztrájkköveteléseit is felsorolta, ezekről korábban itt írtunk részletesen:

Amennyiben 2024 januárjáig nem sikerül megállapodnunk, a szakszervezeti oldal számára nem marad más törvényes út, mint a munkabeszüntetések további szervezése

 - áll a PSZ és PDSZ közös sztrájkbizottsága képviseletében Totyik Tamás (PSZ) és Nagy Erzsébet (PDSZ) által jegyzett levélben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!