<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Cáfolják a rendőrségi közleményben foglaltakat.

A rendőrség szombati közleménye szerint 13 és 15 évesek törték fel a KRÉTA-rendszerét. Most a Telegram csatornán reagáltak a közleményben foglaltakra a hekkerek.

" Sajnálattal kell közölnöm, hogy nem történt olyan, hogy „kártékony szoftverekkel fertőztünk” meg több munkaállomást, hozzáférésünk pedig nem korlátozott volt" - írja pepper néven egyikük.

Azt is hozzátette, hogy a 15 éves fiatal nem a csapatuk tagja, külsős ember volt, 13 éves pedig nincs a csapatukban, nem is érti, miért említ ilyet a rendőrség.

Arra is reagált, hogy nincsenek személyes adatok a birtokukban, ehhez egy screenshotot csatolt egy SQL-szerverről és hozzátette: van több is. A bejegyzést kiszúró Telex megjegyzi ennek kapcsán, hogy az nem világos, hogy ez bizonyít-e bármit; a KRÉTA-t ismerő forrásaik szerint a kép alapján az is elképzelhető, hogy a rendszerrel kapcsolatos adataik igen, de személyes adataik csak korlátozottan vannak a hekkereknek.