1p

Cáfolják a rendőrségi közleményben foglaltakat.

A rendőrség szombati közleménye szerint 13 és 15 évesek törték fel a KRÉTA-rendszerét. Most a Telegram csatornán reagáltak a közleményben foglaltakra a hekkerek.

" Sajnálattal kell közölnöm, hogy nem történt olyan, hogy „kártékony szoftverekkel fertőztünk” meg több munkaállomást, hozzáférésünk pedig nem korlátozott volt" - írja pepper néven egyikük.

Azt is hozzátette, hogy a 15 éves fiatal nem a csapatuk tagja, külsős ember volt, 13 éves pedig nincs a csapatukban, nem is érti, miért említ ilyet a rendőrség.

Arra is reagált, hogy nincsenek személyes adatok a birtokukban, ehhez egy screenshotot csatolt egy SQL-szerverről és hozzátette: van több is. A bejegyzést kiszúró Telex megjegyzi ennek kapcsán, hogy az nem világos, hogy ez bizonyít-e bármit; a KRÉTA-t ismerő forrásaik szerint a kép alapján az is elképzelhető, hogy a rendszerrel kapcsolatos adataik igen, de személyes adataik csak korlátozottan vannak a hekkereknek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!