2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A giga pedagógustalálkozó után most egy pécsi pedagógust távolítottak el az állásából. 

Újabb tanárt bocsátottak el az állásából, amiért több alkalommal is részt vett a pedagógusok által szervezett akciókban - tudta meg az ATV Híradója.

A Pécsi Művészeti Szakgimnázium dráma szakos tanárának ma délelőtt mondtak fel, azonnali hatállyal. Az ATV úgy tudja, hogy a tankerület és az iskola vezetése azzal indokolta a pedagógus munkaviszonyának megszüntetését, hogy túl sok alkalommal vett rész a polgári engedetlenségi akciókban.

Ő az első vidéki pedagógus, akitől megváltak. Fotó: Facebook/noÁR
Ő az első vidéki pedagógus, akitől megváltak. Fotó: Facebook/noÁR

 

A Telex szerint a Pécsi Tankerületi Központ vezetője kedd délelőttre hívta be Tölgyfa Gergelyt, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum oktatóját. A drámajátékot és színészmesterséget tanító Tölgyfán kívül még hatan jelentettek be december elején határozatlan idejű polgári engedetlenséget, ekkor ők kezdeményeztek tárgyalást a tankerület vezetőjével, aki fogadta is őket, de egyelőre csak Tölgyfát kérte be a munkáltatója.

A pécsi művészeti középiskola néhány tanára a helyi pedagógustüntetések legaktívabb szervezői közé tartoztak. Novemberben a város főterén tartották az a elmúlt hónapok egyik legnagyobb tüntetését, ennek egyik levezetője is Tölgyfa Gergely volt.

A művészetiben jelenleg próbaidejét töltötte, így lehetséges volt indoklás nélkül is azonnali hatállyal felfüggeszteni a munkaviszonyát. Nem érte meglepetésként, arra számított, hogy a próbaideje végével, azaz december 22-től lépik meg ezt. Konkrétumok nélkül, de az előzetes beszélgetésen már felmerült az is, hogy vagy így, vagy közös megegyezéssel szűntessék meg a jogviszonyt.

Budapesten ősszel 13 tanárt bocsátottak el polgári engedetlenségi akcióban való részvétel miatt. A kirúgott pedagógusok a Karinthy Frigyes Gimnázium, a Vörösmarty Mihály Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai voltak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!