1p

Belátható időn belül tárgyalhat újra a miniszter az Európai Bizottság.

Az atv.hu cikke szerint szeptember elején-közepén tárgyal újra Navracsics Tibor a Bizottsággal az Erasmusról, jelenleg az „időpontegyeztetés” folyik.

A portál munkatársának kérdésére a múlt héten a miniszter elmondta, hogy a Bizottság nem hivatalosan, de felvetette, hogy gondolja meg a kormány, hogy lehetnek-e a rektorok is tagok az alapítványi egyetemek kuratóriumában.

Tárgyalunk, de az a sajátosság, hogy a célpont maga is mozog

- idézi a portál a miniszter kijelentését, aki mindezt akkor mondta, amikor legutóbb újságíróknak nyilatkozott az Erasmusról folytatott brüsszeli tárgyalásairól, melyek szeptember elején-közepén folytatódnak majd Johannes Hahn költségvetési biztossal. Hozzátette,

onnan indultunk el, hogy miniszterek és államtitkárok nem lehetnek az alapítványi egyetemek kuratóriumaiban tagok. Most már ott tartunk, hogy a rektorok sem lehetnek kuratóriumi tagok.

Mindeközben a kormány arra is készül, hogy mi lesz akkor, ha nem érkeznek meg az Erasmus-pénzek, ekkor intézményi megállapodásokkal hidalnák át a problémát:

(atv.hu)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!