2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Névtelen informátorok szerint a magyar egyetemeken tanuló külföldi hallgatók mintegy 10-20 százaléka egyszerűen lelép, és valamelyik nyugat-európai országba távozik. Volt olyan évfolyam, ahol a hallgatók 30-40 százaléka egyszerűen köddé vált. 

A magyar egyetemeken tanuló külföldi hallgatók nagyjából tíz-húsz százaléka bár elkezdi tanulmányait, azokat megszakítva egyszerűen otthagyja az egyetemet – írja az Index. A portálnak egy meg nem nevezett oktatási szakember azt mondta,

Hallgatók tűnnek el, minden bizonnyal tovább állnak. Fotó: Depositphotos
Hallgatók tűnnek el, minden bizonnyal tovább állnak. Fotó: Depositphotos

„Ez egy intelligensebb, kevésbé költséges és kényelmesebb formája a migrációnak. A tehetősebb afrikai és ázsiai családok gyerekei repülővel és tanulói vízummal léphetnek be az Európai Unió területére. Itt nem kell embercsempészekre bízni az életüket, nem kell kerítést mászni, vagy tákolt lélekvesztőkön hánykolódni a Földközi tengeren.”

A lapnak egy másik, szintén a neve elhallgatását kérő oktatási szakértő azt mondta, hogy a magyar egyetemeken „jellemzően afrikai és ázsiai tanulók válnak köddé”. Olyan is előfordult már egy vezető magyar egyetemen, hogy ugyanabból az évfolyamból a Fekete-Afrikából érkező fiatalok 30-40 százaléka már az első félévben láthatatlanná vált az oktatási intézmény és a bevándorlási hivatal számára.

Az egyetemi karoknak évente akár többszázezer eurós bevételük is lehet a fizetős külföldi hallgatók tandíjából. 

Azonban szervezett bűnözői köröket keresni a háttérben felesleges, egyszerű ügyeskedésről lehet szó, a Belügyminisztériumnak sincsenek egyáltalán információi a kérdéskörben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!