4p

Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.

Mely befektetések különösen magas kockázatúak? Mit tegyen az az autós, aki a reggeli dugóban véletlenül nekikoccan az előtte haladónak? Hogy néz ki egy igazi számla? Ezekre a kérdésekre is válaszolniuk kellett azoknak a csapatoknak, amelyek a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának utolsó versenynapján mérték össze tudásukat április 11-én, csütörtökön. A szervezőknek sűrű napjuk volt: az online lebonyolított versenynapon Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatok versenyeztek, közülük kerültek ki az április 23-i országos döntő résztvevői.

A verseny a reggeli órákban 50 kérdésből álló online kvízzel indult, majd a nap folyamán több körben csatlakoztak a csapatok online konferencia keretében a szóbeli fordulóhoz. Itt villámkérdésekre kellett választ adniuk és csapatonként egy, véletlenszerűen kiválasztott kifejtős kérdésről is kifejthették gondolataikat a szakértő zsűri előtt, melybe ezúttal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Gránit Alapkezelő is delegált munkatársakat a szervező Privátbankár.hu mellett.

Az április 11-i versenynap továbbjutói:

Csongrád-Csanád, Baranya és Zala vármegyéből az országos döntőbe jutott a Fillérek és a JAGászok csapata:

Fillérek 
Iskola: Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma
Csapatkapitány: Nyaka Dóra
Felkészítő tanár:  Dr. Meszéna Tamás

JAGászok 
Iskola: Makói József Attila Gimnázium
Csapatkapitány: Mészáros Barnabás
Felkészítő tanár:  Kovács-Sólyom Mária

Budapestről az országos döntőbe jutott az Aranytallér és a Lehman Bros csapata:

Aranytallér 
Iskola: 
Óbudai Árpád Gimnázium
Csapatkapitány: Parditka Márton
Felkészítő tanár:  Kozma Sándor

Lehman Bros
Iskola: II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium
Csapatkapitány: Kuti Péter
Felkészítő tanár: Osváth Emese

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyéből az országos döntőbe jutott a BIG TEAM és az EJ Entertainment csapata:

BIG TEAM
Iskola:
Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium
Csapatkapitány: Kósa Dávid
Felkészítő tanár:  Gavallér Zsolt

EJ Entertainment
Iskola: Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Szalmás Gergő
Felkészítő tanár:  Szalmásné Biró Beatrix

Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből az országos döntőbe jutott a Banking Babies és a Banktitánok csapata:

Banking Babies
Iskola:
Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
Csapatkapitány: Takács Lujza
Felkészítő tanár: Lőrinczné Gyurákovics Anett

Banktitánok
Iskola: Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
Csapatkapitány: Dénes  Enikő
Felkészítő tanár: Lenhoffer Alíz

Ezzel a 8 csapattal teljessé vált az április 23-i országos döntő mezőnye, amelyet immár személyes részvétellel, a Budapesti Gazdasági Egyetem campusán rendeznek meg. A döntős csapatok teljes listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n található meg.

A verseny fővédnöke Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!