2p

Ha nincs semmi érdekes sportesemény, akkor lehet, hogy jól jön most egy olyan poszt, ahol sporttal, a sport világával kapcsolatos tényeket, érdekességeket olvashatsz. Jó szórakozást!

 1. Wimbledonban ma már 8 milliméteresre nyírják a füvet. 1949-ig hosszabb volt a fű mérete, de egy játékos kígyó mart meg.
 2. A Betclic adatai alapján a sport legrégebbi trófeája az America’s Cup. Az 1851-es indulást követően, az amerikaiak 132 évig nyertek, mígnem Ausztrália el nem orozta a kupát 1983-ban.
 3. A tollaslabda sebessége meghaladhatja a 180km/óra sebességet és akár a 350 km/óra sebességet is elérheti.
 4. A mikrohullámú sütőben melegített baseball labda sokkal messzebbre repül, mint egy fagyott baseball labda.
 5. A Bahama-szigeteken nagy népszerűségnek örvend a Los Angeles Lakers, az Unibet adatai alapján.
 6. Az Egyesült Államok egyik legrégebbi, folyamatosan tartott sporteseménye (1875) a Kentucky Derby, a második pedig a Westminster Kennel Club kutyakiállítás (1876).
 7. A Yankees 1929-től kezdte el a baseballjátékosok számszerinti azonosítását.
 8. A világon több mint 100 millió ember rendelkezik vadászengedéllyel.
 9. 1799 mérföldkő volt, már ami az ejtőernyőzést illetti. Jeanne- Genevieve Garnerin volt az első női ejtőernyős, aki leugrott egy hőlégballonról.
 10. Magic Johnson mögött a második legjobb birkózónak a michigani Kevin Nasht tartják.
 11. Deion Sanders volt az első atléta, aki 1995-ben rap tudását bemutatta a Pro Bowl zenei gálán.
 12. 1457-ben, Angliában egy ideig nem lehetett golfozni, mert úgy vélték, hogy eltereli az íjászatról a figyelmet, pontosabban a háttérbe szorul az íjászat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!