2p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

A legtöbb lakás Hong Kongban cserélt gazdát. A londoni ingatlanpiacnak viszont betett a Brexitet övező aggodalom.

Kitettek magukért a szupergazdagok az ingatlanpiacon: 153, egyenként 25 millió dollárnál is drágább ingatlan cserélt gazdát 2018 augusztus végéig, írja a Guardian. A legfelső tízezer idén tehát összesen 6,6 milliárd dollárt, vagyis nagyjából 1900 milliárd forintot költött lakásokra világszerte az év első nyolc hónapjában a Knight Frank ingatlanközvetítő kutatása szerint.

Hol a legalacsonyabb a törlesztőrészlet? Melyik hitelt válasszam? Használja új kalkulátorunkat! >>

Találja meg egyszerűen, mindössze néhány kattintással a legjobb személyi kölcsön, lakáshitel vagy adósságrendező ajánlatokat az ingyenes hitelkalkulátorral!

A legkapósabb célpont Hongkong volt, ahol 47 darab 25 millió dolláros vagy annál is drágább otthont értékesítettek. New Yorkban 39 ingatlan cserélt gazdát, a 2015-ös első helyezett London pedig a harmadik helyen végzett 38 tranzakcióval. Az ingatlanügynökök szerint a londoni visszaesés egyrészt a Brexit okozta bizonytalanságoknak tudható be, másrészt annak, hogy 2016-ban a brit kormány 12 százalékra emelte az 1,5 millió fontnál (1,9 millió dollárnál) drágább ingatlanokra fizetendő illetéket, ami tovább emelkedik 15 százalékra, ha a leendő tulajdonosnak a kiszemelt lakáson túl már van egy otthona.

Ami az átlagembernek megfizethetetlen magyarországi lakásokat illeti: tavaly decemberben dőlt meg az addigi rekord, amikor Budapesten a Szervita téri Emerald Residence épületének luxuslakását 2,88 millió forint per négyzetméter áron hirdették (ebben benne volt a terasz is). Összességében az is elmondható, hogy tavaly az Európai Unión belül csak Angliában drágultak jobban az új lakások, mint nálunk. Az idei évben a legdrágább hazai ingatlanokról pedig nyáron közöltünk összesítést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!