2016. május 29. 05:40

Rendszeresen visszatérő panasz az álláskeresők részéről, hogy nem kapnak visszajelzéseket a beadott pályázataikkal kapcsolatban, nem tudják, hogy pontosan hol tart a kiválasztási folyamat, illetve hogy számíthatnak-e arra, hogy személyesen is bemutatkozhatnak. Ez a bizonytalanság nem csak más hirdetők irányába tereli a megfelelő jelölteket, de a hirdető cégbe vetett bizalmat is rombolhatja.

A Profession.hu felméréseiben 2014 óta megkérdezett összesen több mint 20 ezer álláskeresőből minden negyedik említette proaktívan, hogy kifejezetten zavarja, hogy nem kap semmilyen visszajelzést a munkáltatóktól. Magasan ez a legtöbbször említett negatív visszacsatolás az álláskeresések folyamatával kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan a cégek HR-eseire egyre több és nehezebb feladat marad az ideális jelölt kiválasztásánál, így kapacitásuk sem jut a tájékoztatásra.

Ezekre a nőkre vágynak a pénzéhes emberek

A munkaerőhiány növekedésével egyre több ajánlat jut egy álláskeresőre, ezért a visszajelzések gyorsasága is egyre inkább felértékelődik. A jelentkezőknél elvárás, hogy tisztában legyenek a kiválasztási folyamat lépéseivel és azzal, hogy esélyesek-e még az adott pozícióra. Ha nem kapnak idejében értesítést, akkor más irányba fordulnak.

A munkakeresőktől és álláshirdetőktől érkező visszajelzések alapján hozta létre a Profession.hu a minden – nem anonim - hirdetéséhez ingyen járó Jelöltkezelő Rendszerét. A nagy ATS rendszerek funkcióin túl itt nem csak könnyen áttekinthetik és rangsorolhatják a jelentkezőket a hirdetők, de folyamatosan frissíthetik is a státuszukat, akár automatikusan értesítve erről az egyes jelentkezőket. A rendszer bárhonnan, hamarosan akár mobilról is elérhető, így a legjobb jelöltek megtartásánál kulcsfontosságú visszajelzések is gyorsabban adhatóak.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.