2009. február 10. 07:39

A gyenge hazai fizetőeszköz miatt a 280 forintos euróárfolyammal kiszámított katalógusárak a jelenlegi 300 forintos árfolyam állandósulása esetén jelentős veszteséget hozhatnak az utazási irodáknak, az árakat emelni viszont a mostani gazdasági helyzetben különösen kockázatos, írja a Világgazdaság.

A jelenlegi körülmények arra kényszerítik az irodákat, hogy 310-320 forintos euróárfolyammal határozzák meg az utakat, ezzel azonban „kiárazzák” magukat a piacról – fogalmaz Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezető igazgatója. A társaság ezért a nyári ajánlatokat 290-es árfolyamon határozza meg, és szükség esetén korrigál.

A német anyavállalat által kötött határidős ügyletnek köszönhetően 250 forintos euróárfolyamon számolja utazásait a Magyar TUI Kft. – közölte Csákány Csaba, a társaság ügyvezető igazgatója. A németországi cég tavaly augusztusban egy évre ennyiben határozta meg a közös valuta árfolyamát.

Az idén előreláthatólag kevesebb last minute akcióra számíthatnak az utazók. Ezeknél ugyanis mindig a garantáltan lekötött szálláshelyeket kínálják az irodák, az idén ugyanakkor mindenki óvatosan vásárolt, így érezhetően kevesebb kapacitás lesz a piacon, mint tavaly – mondta el a Világgazdaságnak Komora Zoltán, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. turisztikai igazgatója.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.