TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bár a vállalatok többségénél az első vezető jövedelme 27 és 47 millió forint között mozog, van, aki ennél jóval több pénzt visz haza, derül ki a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. adataiból, melyet a Világgazdaság idézett.

A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. 2006-os kompenzációs adatbázisa szerint a "legrosszabbul" keresők 10-15 millió forint között, a legjobban megfizetettek akár 60 millió forintnál is többet keresnek az idén bruttóban. Egy vidéki cégnél a fizetések 15-20, de akár 30 százalékkal is alacsonyabbak lehetnek. A fizetési rangsorban a vezérigazgatókat az értékesítési és marketing-, valamint a pénzügyi terület irányítói követik. Az előbbiek ebben az évben 14-24 milliót keresnek bruttóban, míg a pénzügyi igazgatók éves fizetése 13-22 millió forint között alakul, írja a Világgazdaság.

A Hewitt átfogó kompenzációs kutatásában részt vevő vállalatok 5-15 százaléka nyújt részvényopcióra lehetőséget az első vezetőknek, s az ezzel a juttatási formával élő cégek száma folyamatosan nő. A főnökök többségének luxuskategóriájú gépkocsit is ad a vállalat, s elterjedtek a különféle biztosítások is.

Nem meglepő hát, hogy a hazai felső vezetők többsége elégedett a kompenzációjával: 70 százalékuk úgy érzi, jelenlegi fizetése lehetőséget nyújt számára ahhoz, hogy az elképzeléseinek megfelelő életszínvonalon élhessen. Két dolog kapcsán ugyanakkor kifejezték az ellenérzésüket is, szerintük a cégek nem tesznek egyértelmű megkülönböztetést a jól és a rosszul teljesítő vezetők között, és azt is problémásnak találják, hogy a munkájuk túl sok időt vesz el az életükből, áll a Világgazdaság összefoglalójában.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.