2005. január 24. 14:31

Sok pályázónak gondot okoz az önéletrajz összeállításakor az előnytelennek vélt információk kezelése. A fejvadászok szerint nem érdemes valótlanságot állítani, viszont nem is ajánlatos minden részletbe beavatni az interjúztatót, derül ki a Jobpilot cikkéből.

A füllentés a számítástechnikai ismereteknél sem ajánlott, hiszen itt is gyorsan fény derül a valóságos ismeretekre. Ráadásul számos munka elengedhetetlen része speciális, a hirdetésben megadott szoftverek használata, tehát a valótlanság állításával a pályázó önmagát hozza kellemetlen helyzetbe.Vannak munkaadók, akik túlképzettség miatt utasítanak el jelentkezőket, ezért előfordul, hogy a tapasztalt pályázók "elhallgatják" cv-jükben valós végzettségüket. Szöllősi Ágnes nem javasolja ezt a taktikát. Ha tudatában vagyunk önéletrajzunk gyenge pontjainak, akkor az állásinterjún megelőzhetjük az erre vonatkozó kérdéseket: Az "Ugyan önéletrajzomban látható, hogy...., de...." formulával elébe mehetünk a rákérdezésnek. Ezt azonban csak röviden tegyük, a túlzott magyarázkodással ugyanis rossz benyomást keltünk az interjúztatóban.

Forrás:Jobpilot

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.