TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A tervek szerint az idén a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma meghaladja a húszmilliót - mondta Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón kedden Budapesten.

Az idei év első negyedévében 4,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták a szálláshelyeken, általában az éves forgalom húsz százaléka esik erre az időszakra. Az első öt hónapot nézve minden szállodatípusban nőtt a forgalom - mondta az államtitkár a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva. A vendégek száma 3,3 százalékkal nőt, az eltöltött éjszakák száma kis mértékben csökkent az előző év azonos időszakához képest - tette hozzá az államtitkár.

Az első három hónapban a külföldi vendégek 682 millió eurót költöttek el Magyarországon a turizmusnak köszönhetően. (A jegybanki adatok szerint tavaly az első negyedévben 618 millió volt a turizmusból származó bevétel. Az idegenforgalmi egyenleg az idén az első negyedévben 192 millió euró, tavaly az első negyedévben 218 millió euró volt.)

A Magyar Turizmus Zrt. - az idei utazási terveket feltáró - kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság hatvan százaléka tervez valamilyen utat, a belföldi utazások bevételét 140 milliárd forintra becsülik 2008-ra - tájékoztatott a szakállamtitkár.

A balatoni régióban a belföldi forgalom nő, a külföldi stagnál tavalyhoz képest, a hajózási és kompforgalom szintén hasonló az előző évihez. A tó vízminősége kiváló, a vízállás 107, az átlagos vízmélység 307 centiméter, a közbiztonság jó.

A szakállamtitkár elmondta, hogy a csapadékos időjárás következtében több a szúnyog a különböző régiókban (a Balaton mellett még nem okoznak gondot a rovarok), ezért rovarirtással védekeznek a túlzott szaporulat ellen.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.