2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Csak az idei évben 1024 milliárd forinttal növekedett a lakossági állampapírok állomány az adósságkezelő közleménye szerint.

Júliusban 64,8 milliárd forinttal növekedett a lakossági állampapírok állománya - olvasható az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) közleményében. Ezzel összesen 4541,7 milliárd forintra nőtt a belföldi kisbefektetők számára értékesített forint állampapírok teljes mennyisége.

A lakosság körében júliusban egyébként továbbra is a kamatozó kincstárjegy volt a favorit, hiszen 34,4 milliárddal nőtt az állomány. Ezt a Prémium Magyar Államkötvény követte, melyből 15,6 milliárdnyit vásároltak a háztartások. A Prémium Euró Magyar Államkötvények állománya volt az egyedüli, ami csökkenést mutatott, 1,4 milliárd forintos a mínusz forintban számolva, míg euróban egy nagyon szerény, 6 millió eurós növekedés történt. Az, hogy a forintban számolt állomány csökkenést mutatott, az euró/forint árfolyam alakulásával magyarázható. 

Ha az idei egész év változásait nézzük, nincs eltérés a fenti sorrendet tekintve: idén a kamatozó kincstárjegyekből kelt el a legtöbb, közel 600 milliárddal növekedett az állomány, mely így 2315 milliárdot tett ki. Vagyis a teljes lakossági állománynak majdnem fele csak ebből a típusból kerül ki. 

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!