2015. november 24. 15:10

Megkezdődtek a beváltások az Otthon Melege Program alprogramjának, a mosógépcsere program keretében nyertes pályázatoknál. Vagyis az elkövetkezendő hetekben közel 44 ezer régi mosógépet cserélnek ki a tulajdonosok. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a beváltás előtt?

Sok olyan kérdés van, amelyeket jó, ha megfontolunk egy ilyen jellegű beruházás előtt. A külső megjelenés mellett ugyanis nem árt, ha figyelembe vesszük például azt, hogy mekkora család igényeit szolgálja ki az adott gép, rendelkezik-e az adott modell olyan speciális programmal, mellyel további vízmegtakarítás érhető el, vagy, hogy például miért érdemes magasabb kategóriájú gépet vásárolni.

Szintén nem árt az elérhető garanciára is tekintettel lenni, hiszen idővel bármilyen meghibásodás bekövetkezhet és ennek jelentős anyagi vonzata is lehet.

A megfelelő gép kiválasztása mellett a Media Mark közleményében összeszedte azokat az adminisztrációs szempontokat is, amelyekre a nyerteseknek feltétlenül figyelnie kell ahhoz, hogy a kedvezményhez hozzájussanak. Ezek a pontok pedig a következők:

  • A beváltásnak a Támogatói Okirat kézhezvételétől számított 60 napon belül meg kell történnie.
  • A megrendelőn a név, email cím, telefonszám mezőt töltsük ki, a megjegyzés rovatba pedig a Támogató okiratban szereplő kódot és a pályázó születési dátumát írjuk.
  • Szintén figyelni kell arra, hogy a megrendelő az a személy legyen, aki pályázott. Máskülönben bukhatjuk a kedvezményt.
  • Fizetni csak készpénzben.
  • A szerződéskötés a pályázati feltételeknek megfelelően csak az áruházban történhet meg.
  • A szerződéskötést követően a kedvezményes összeget (az elnyert támogatás és a mosógép teljes árának különbözetét) kell kifizetni.
  • Szerződéskötést követően, amennyiben a régi készüléket leadta, az átvételi elismervény aláírását követően az ügyfél elszállíthatja az új mosógépet.
  • Amennyiben a régit nem tudja az áruházba szállítani, egyéni megállapodás és meghatározott díjszabás alapján kiszállítják neki az új terméket, a régi készüléket pedig díjmentesen elhozzák. Az átvételi elismervényt ebben az esetben a szállítócég viszi magával.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.