2009. február 10. 05:44

Két új medence, egy egészségház, számos kiszolgáló egység, illetve egy 100 szobás szálloda építése kezdődik még az idén a gödi strand- és termálfürdő területén - mondta el hétfőn az MTI-nek Szegedi Sándor alpolgármester.

A fedett, elhúzható oldalú gyógyvizes, illetve az úszó- és vízilabdaversenyek rendezésére is alkalmas hideg vizes medencék kialakításának, valamint a gépészeti berendezéseknek a költségeit a helyi önkormányzat finanszírozza, míg a 600 négyzetméteresre tervezett kiszolgáló létesítményt egy helyi vállalkozókból álló konzorcium építi meg - közölte a városvezető.

A fürdő egyik szárnyában nyíló egészségházban reumatológusi, háziorvosi rendelő és gyógyszertár kap helyet - tette hozzá.

Az alpolgármester elmondta: reményei szerint még az idén elkezdődhet egy háromcsillagos szálloda építése is a helyhatóság által rendelkezésre bocsátott telken. Az összességében körülbelül másfél milliárdos projekt munkálatai idején a fürdő zavartalanul üzemel.

Szegedi Sándor beszámolója szerint a második fél évben egy ásványvíz-palackozó kivitelezéséhez látnak hozzá. A palackozó beindításával a magas fluortartalmú, minősített gödi ásványvizet teszik közkinccsé.

Az alpolgármester úgy véli: a korszerűsítésnek köszönhetően 150 ezerről 250 ezerre nőhet a mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek gyógyítására alkalmas vizű gödi fürdő látogatottsága úgy, hogy a jegyek árát csak csekély mértékben emelik.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.