2009. február 10. 05:44

Két új medence, egy egészségház, számos kiszolgáló egység, illetve egy 100 szobás szálloda építése kezdődik még az idén a gödi strand- és termálfürdő területén - mondta el hétfőn az MTI-nek Szegedi Sándor alpolgármester.

A fedett, elhúzható oldalú gyógyvizes, illetve az úszó- és vízilabdaversenyek rendezésére is alkalmas hideg vizes medencék kialakításának, valamint a gépészeti berendezéseknek a költségeit a helyi önkormányzat finanszírozza, míg a 600 négyzetméteresre tervezett kiszolgáló létesítményt egy helyi vállalkozókból álló konzorcium építi meg - közölte a városvezető.

A fürdő egyik szárnyában nyíló egészségházban reumatológusi, háziorvosi rendelő és gyógyszertár kap helyet - tette hozzá.

Az alpolgármester elmondta: reményei szerint még az idén elkezdődhet egy háromcsillagos szálloda építése is a helyhatóság által rendelkezésre bocsátott telken. Az összességében körülbelül másfél milliárdos projekt munkálatai idején a fürdő zavartalanul üzemel.

Szegedi Sándor beszámolója szerint a második fél évben egy ásványvíz-palackozó kivitelezéséhez látnak hozzá. A palackozó beindításával a magas fluortartalmú, minősített gödi ásványvizet teszik közkinccsé.

Az alpolgármester úgy véli: a korszerűsítésnek köszönhetően 150 ezerről 250 ezerre nőhet a mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek gyógyítására alkalmas vizű gödi fürdő látogatottsága úgy, hogy a jegyek árát csak csekély mértékben emelik.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.