TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. november 23. 13:54

Hamarosan Kína lehet a világ első számú idegenforgalmi célpontja, megelőzve a jelenleg első helyen álló Franciaországot.

Az ENSZ Nemzetközi Idegenforgalmi Szervezete (WTO) szerint tavaly 50 millió külföldi kereste fel az ázsiai országot, ezzel már megelőzte Olaszországot, s várhatóan jövőre maga mögé utasítja az Egyesült Államokat is.

A WTO szerint Kína várhatóan 2015-ben fogja lehagyni Franciaországot, ahová tavaly 79,1 millióan látogattak el. A bevételeket tekintve az Egyesült Államok áll az élen, 86 milliárd dollárral, a második Spanyolország 51 milliárddal, míg Franciaországban 43 milliárd dollárt tesznek ki a bevételek.

Az idei év egyébként rekordot ígér: világszerte elérheti a 900 milliót a külföldi turisták száma, ez 5,7 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Az év elején a szakma még négy százalékos növekedést várt.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.