<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A törvény szerint csak novemberben és januárban járna az emelés.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón és sajtóközleményben is arra szólította fel a kormányt, hogy hozza előre a novemberi nyugdíjemelést.

Érvelése szerint a nyugdíjtörvény alapján novemberben 5, januárban pedig 12 százalékos emelésre számíthatnak a nyugdíjasok. Ezek utólagos nyugdíjemelések amiatt, hogy a nyugdíjak nem követték az inflációt.

"Hiába tudta tehát jó előre a Fidesz, hogy a forint az orbáni infláció miatt történelmi mélypontra süllyed, direkt alacsony inflációval tervezték a költségvetést. A kormány nem csak megszorításokkal, hétszeres gázáremeléssel és élelmiszerdrágulással szorongatja a nyugdíjasokat, de ők hitelezik az államot is, és csak utólag kapják majd meg a valós infláció szerinti emelést."

Erre hivatkozva a DK azt követeli, hogy hozzák előre "azonnal" a novemberi nyugdíjemelést, és ezzel is enyhítse az infláció és a rezsiárak emelkedése miatt nehéz helyzetbe kerülő nyugdíjasok helyzetét.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.