2019. szeptember 2. 12:41

Napjainkban rendkívül népszerűek a smoothie névre hallgató szuper egészséges, vitamindús italok. Amellett, hogy feltöltik a vitamin raktárakat és jótékony hatással vannak a szervezetedre, számos további előnnyel is bírnak.

Elkészítésük rendkívül egyszerű, igazán nem igényel tehát nagy konyhai jártasságot. Nagy segítség lehet fogyókúra idején, immunerősítő hatásúak, hatásosak fáradtság ellen is, valamint abszolút változatosak, hiszen akár már egy új hozzávaló révén teljesen új ízt tudsz varázsolni a smoothie-dnak.

Nem utolsósorban pedig egy vidám, színes, szemet gyönyörködtető ital biztosan feldobja a legszürkébb napot is. Ezért is található meg szinte minden olyan háztartásban már egy smoothie maker, ahol a ház lakói számára fontos az egészséges életmód.

Főszerepben az egészség

A mesterséges táplálék kiegészítőkkel szemben sokkal jobb választás egy ízletes smoothie a vitamin raktárak feltöltésére, igazi energiabomba egy friss zöldségekből és gyümölcsökből elkészített ital.

Köszönhetően annak, hogy tele vannak oldható rostokkal, hosszabb ideig tart ki a teltségérzet, mint a szimpla ivólevek esetében. Ezáltal egész napra egyenletesen látnak el energiával. Egy smoothie elkészítésének igazán csak a fantázia szabhat határt, hiszen rengeteg variációban, ízben és akár állagban tudod elkészíteni ezt a maximálisan egészséges, vitaminban gazdag levet.

Turmix kontra smoothie

Látszólag ugyan nincs különbség a turmixok és a smoothie-k között, azonban mégis más a két ital. Előbbi ugyanis általában tej vagy tejszín hozzáadásával készül, ezzel szemben a tökéletes smoothie csak zöldség és gyümölcs felhasználásával készítendő.

Ráadásul ezek általában fagyasztott állapotban vannak, vagy pedig jégkocka pürésítésével érhető el a tökéletes állag. Így lesz a hígabb turmixokkal szemben a smoothie pürésebb állagú.

Smoothie maker

Egy igazi smoothie rajongó konyhájában a háztartási kisgépek között biztosan megtalálható egy jó smoothie maker. Ez se nem turmixgép, se nem aprító, külön kategóriát képvisel. Egy mezei turmixgép ugyanis nem képes megbirkózni a jégdarabok és a fagyott gyümölcsök felaprításával, így egy smoothie maker pengéi ennek megfelelően vannak kialakítva.

Ennek köszönhetően a felaprítás után már nincs szükség az elkészült ital ide-oda öntögetésére, mert a kelyhet a gépről lecsavarva már ihatod is, vagy kupakkal lezárva akár magaddal is viheted.

Érdemes olyan smoothie makert vagy turmixgépet választani, ami könnyen könnyen megbirkózik a jeges gyümölcsdarabokkal. Egy igazán praktikus darab esetében az egyszerűen letekerhető, hordozható mixelő palack révén egész napra elegendő mennyiségű vitamin adagot tudsz elkészíteni, amit kupakjával lefedve el is tudsz vinni magaddal anélkül, hogy az útközben kifolyna a táskádból.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.