2018. március 12. 09:43
mfor.hu

Az állami pénzekkel rendesen ellátott üzletember tagadja, hogy részt vett volna az utazásokon, pedig azt fotók is bizonyítják.

Bár a kormány politikusai azt kommunikálják, hogy Semjén Zsolt a rokonait látogatta, amikor az elmúlt években 4-5 millió forintos luxusvadászatokon vett részt Svédországban - melyekről még videó is készült - , a miniszterelnök-helyettes hobbiját valójában egy szállodás üzletember fizette, írja a Magyar Nemzet.

Semjén Zsolt az egyik svédországi vadászatán Semjén Zsolt az egyik svédországi vadászatán


Farkas József - aki a lap tudomása szerint nem rokonja Semjénnek - vadászprojekteken való részvételét Semjénnel közös fotók bizonyítják, valamint a vadászat szervezőinek küldött levelei is, melyekben Farkas azt jelezte, mikor utalta át vagy mikor fogja utalni az utazások-szállások árát.

Az üzletember érdekeltségei rengeteg állami pénzhez jutottak, az mno szerint különösen 2010 után, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek, így a hozzá köthető ráckevei, négycsillagos Kék Duna Wellness Hotel, és a szintén négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa. Utóbbi 365 millió forint támogatást nyert el, amelyet 2010 és 2014 között fizettek ki a hotelnek. Az avatóünnepségén ráadásul éppen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.

Farkas érdekeltségébe tartozik a Szaktudás Kiadó Ház Zrt. is, amely a Közbeszerzési Hatóság honlapja szerint a második Orbán-kormány idején huszonnégy közbeszerzési pályázatot nyert el. Farkas József egy másik cége pedig arról emlékezetes, hogy nagy botrányba keveredett 2015-ben: a Száz Magyar Falu nevű kiadócége bruttó 31 millió forintért egy körülbelül húszéves amerikai mezőgazdasági projekt tankönyveit másolta le, amelyet vadonatúj magyar könyvként adott ki a Türr István Képző- és Kutatóintézet az Eötvös-programban.

Amikor a Magyar Nemzet a svédországi utakoról érdeklődött Farkasnál, az üzletember letagadta, hogy részt vett volna ilyeneken Semjén társaságában, holott a lap birtokába jutott fotókon a két férfi együtt szerepel: eszerint Farkas mind az öt kiruccanáson ott volt a miniszterelnök-helyettessel.