2019. május 13. 10:05
mfor.hu

Nők milliói keresnek válaszokat olyan kérdésekre, mint például Milyen típusú krémet kell használni száraz arcbőr esetén?, Miként befolyásolja a vízfogyasztás arcbőrünket?. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni erről a kérdéskörről.

Arcbőrünk hidratálásának kiemelt szerepe

Az arcápolás alappillére a hidratálás, azaz a folyamatos folyadékbevitel. Ezáltal tudjuk biztosítani szervezetünk vízháztartásában az egyensúlyt.

A bőr vízhiánya ugyanis komolyan megkeserítheti életünket, hiszen arcbőrünk szárazabb, érzékenyebb lesz. Ami még ennél is jobban megviseli a nőket: megjelennek a ráncok, és hosszú távon felgyorsul az öregedés.

Bőrünk szépsége érdekében óvjuk annak víztartalmát

Bőrünk több rétegből áll, minden rétegnek megvan a maga fontos szerepe. A legfelső bőrréteg, azaz felhám (vagy más néven epidermisz) kiszáradásához vezet a nem elegendő mennyiségű folyadék fogyasztása, a lúgos szappanok használata, illetve a gyakori hosszabb fürdőzések, így ugyanis nem tudja megkötni a nedvességet.

A középső réteg, amelyet dermiszként, illetve irhaként is emlegetnek, a feszességet biztosítja. Itt termelődik a sokak által emlegetett hyaluronsav, amely egy különleges kenőanyag, és a kollagénrostokat védi.

Az alsó réteg (azaz a hipodermisz, másnéven bőralja) fő feladata a hőszigetelés, valamint ez felelős a bőr teltségéért is.

A legfelső réteghez hasonlóan ezen két réteg nedvességtartalma is odafigyelést igényel, ugyanis amennyiben ez csökken, bőrünk elveszti a rugalmasságát.

Miként pótolhatjuk a bőr nedvességtartalmát?

Az első és legfontosabb lépés a megfelelő hidratálás érdekében az elegendő mennyiségű, minimum 2-3 liternyi folyadékbevitel a nap során. Ha ez teljesül, már nagyon sokat tettünk bőrünk víztartalmának megőrzéséért.

Emellett fontos szerepet játszik az ideális hidratáló arckrém kiválasztása és használata, ez ugyanis olyan lényeges funkciókat lát el, mint a bőrön keresztüli vízvesztés kordában tartása, de a mélyebb rétegeket is feltölti nedvességgel.

A Helia-D hidratáló krémjeiben található hatóanyagok biztosítják a megfelelő hidratálást. Köszönhető ez olyan értékes összetevőknek, mint a hyaluronsav, Tokaji aszú eszencia, E-vitamin és béta-karotin-tartalmú shea vaj és számos növényi olaj.

Tévhit azonban, hogy csak a száraz bőrnek nem megfelelő a nedvességtartalma. Ugyanúgy ápolni és hidratálni kell a normál, a kombinált és a fiatal bőrt is.

A Helia-D kínálatában elérhető minden korosztály és bőrtípus számára a megfelelő hidratáló arckrém, amelyek számos pozitív hatásuk mellett könnyen beszívódnak a bőrbe, és gyorsan fejtik ki hatásukat, ezáltal a mindennapi arcápolás még hatékonyabbá válik. Továbbá kiválóan alkalmazhatóak a nyak és a dekoltázs ápolására is. Valamint férfiak számára is elérhető.

A megfelelő hatás érdekében használat előtt alaposan tisztítsuk meg bőrünket. Ezek után már nincs más hátra, mint kiválasztani az Ön bőréhez legjobban illő arckrémet a Helia-D kínálatából.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.