2019. május 13. 10:05
mfor.hu

Nők milliói keresnek válaszokat olyan kérdésekre, mint például Milyen típusú krémet kell használni száraz arcbőr esetén?, Miként befolyásolja a vízfogyasztás arcbőrünket?. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni erről a kérdéskörről.

Arcbőrünk hidratálásának kiemelt szerepe

Az arcápolás alappillére a hidratálás, azaz a folyamatos folyadékbevitel. Ezáltal tudjuk biztosítani szervezetünk vízháztartásában az egyensúlyt.

A bőr vízhiánya ugyanis komolyan megkeserítheti életünket, hiszen arcbőrünk szárazabb, érzékenyebb lesz. Ami még ennél is jobban megviseli a nőket: megjelennek a ráncok, és hosszú távon felgyorsul az öregedés.

Bőrünk szépsége érdekében óvjuk annak víztartalmát

Bőrünk több rétegből áll, minden rétegnek megvan a maga fontos szerepe. A legfelső bőrréteg, azaz felhám (vagy más néven epidermisz) kiszáradásához vezet a nem elegendő mennyiségű folyadék fogyasztása, a lúgos szappanok használata, illetve a gyakori hosszabb fürdőzések, így ugyanis nem tudja megkötni a nedvességet.

A középső réteg, amelyet dermiszként, illetve irhaként is emlegetnek, a feszességet biztosítja. Itt termelődik a sokak által emlegetett hyaluronsav, amely egy különleges kenőanyag, és a kollagénrostokat védi.

Az alsó réteg (azaz a hipodermisz, másnéven bőralja) fő feladata a hőszigetelés, valamint ez felelős a bőr teltségéért is.

A legfelső réteghez hasonlóan ezen két réteg nedvességtartalma is odafigyelést igényel, ugyanis amennyiben ez csökken, bőrünk elveszti a rugalmasságát.

Miként pótolhatjuk a bőr nedvességtartalmát?

Az első és legfontosabb lépés a megfelelő hidratálás érdekében az elegendő mennyiségű, minimum 2-3 liternyi folyadékbevitel a nap során. Ha ez teljesül, már nagyon sokat tettünk bőrünk víztartalmának megőrzéséért.

Emellett fontos szerepet játszik az ideális hidratáló arckrém kiválasztása és használata, ez ugyanis olyan lényeges funkciókat lát el, mint a bőrön keresztüli vízvesztés kordában tartása, de a mélyebb rétegeket is feltölti nedvességgel.

A Helia-D hidratáló krémjeiben található hatóanyagok biztosítják a megfelelő hidratálást. Köszönhető ez olyan értékes összetevőknek, mint a hyaluronsav, Tokaji aszú eszencia, E-vitamin és béta-karotin-tartalmú shea vaj és számos növényi olaj.

Tévhit azonban, hogy csak a száraz bőrnek nem megfelelő a nedvességtartalma. Ugyanúgy ápolni és hidratálni kell a normál, a kombinált és a fiatal bőrt is.

A Helia-D kínálatában elérhető minden korosztály és bőrtípus számára a megfelelő hidratáló arckrém, amelyek számos pozitív hatásuk mellett könnyen beszívódnak a bőrbe, és gyorsan fejtik ki hatásukat, ezáltal a mindennapi arcápolás még hatékonyabbá válik. Továbbá kiválóan alkalmazhatóak a nyak és a dekoltázs ápolására is. Valamint férfiak számára is elérhető.

A megfelelő hatás érdekében használat előtt alaposan tisztítsuk meg bőrünket. Ezek után már nincs más hátra, mint kiválasztani az Ön bőréhez legjobban illő arckrémet a Helia-D kínálatából.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!