2019. augusztus 14. 12:05
mfor.hu

Manapság egyre többször figyelhetjük meg, hogy nem sikerülnek az eltervezett dolgok, és egyre nagyobb hasonlóságot mutat az életünk a szüleinkével, nagyszüleinkével. Milyen megoldás van erre úgy, hogy közben fejlődjünk is, és kialakíthassuk a saját családi mintáinkat?

Nem mindig jó, amit hozunk

Előfordulhat, hogy egyre többször vesszük észre magunkon azt, hogy bizonyos gesztusaink, tulajdonságaink, éppen aktuális életciklusunk kísérteties hasonlóságot mutat egy családtagéval. Ez főleg abból adódik, hogy olyan családi mintákkal rendelkezünk, amik meggátolnak abban, hogy kizárólag a saját életünket éljük.

Az első és legalapvetőbb egység az ember életében a családja. Nem is gondolnánk, hogy milyen fiatalon már mennyi mindent elleshetünk a szüleinktől, hogy azt egy életen át továbbvigyük. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megértsük azt, hogy mi, mikor és miért történik velünk. Rossz példa esetén óhatatlanul is felmerül az emberben a változtatás vágya.

Tegyük fel, hogy adott egy agresszív szülő, aki nem mellesleg csalja is az aktuális párját. Elég gyakori, hogy a gyermekük továbbviszi az itt látott mintát, azaz képtelen lesz a hűségre, vagy éppen nagyon meg kell dolgoznia érte. Ugyanígy igaz ez a dühkitöréseire is.

Ennek az átformálásában nyújthat hatékony segítséget Kolozsi Mariann. Ő az, aki szeptemberben tartandó tréningjén pont ezt a kérdéskört boncolgatja és segít a hozzá csatlakozóknak abban, hogy megismerhessék a családi mintáikat. Ha pedig nem elégedettek velük, akkor segít, hogy igenis újra tudják alkotni maguknak a saját mintáikat.

A tréningről

Ez a tréning nagyban hozzásegít ahhoz, hogy komplexebben lássuk az adott problémát, és igenis elkezdjünk dolgozni a megfelelő megoldáson. Természetesen a hatás és a kedvező következmények csak akkor következnek el, ha nem félünk elindulni egy új úton.

Kinek való ez a tréning?

  • Annak, aki nem fél beleugrani az ismeretlenbe, ahol csak önmagával hadakozhat, és nem fél felismerni azt, hogy létezhetnek olyan dolgok, amit rosszul csinált. Persze ennek oka van, de az első lépés a hibák felismerése.

  • Annak, akiben munkál a vágy a változás iránt, azaz igenis érzi, hogy változtatni kell az életminőségen és tesz is érte.

  • Annak, aki önbizalomhiánnyal küzd, és az aktuális kapcsolata is kudarccal fenyeget.

  • Annak, akinek fel kell ismernie és elengednie az állandó megfelelési kényszert, hogy függjön valakitől.

A tréning keretein belül lehetőség nyílik megismerni és megbocsátani azokat a mintákat, amiket a család korábbi tagjai halmoztak fel magukban és ezáltal egymásban.

Ha elegendő önismerettel rendelkezel, akkor nincs más hátra, mint előre, a lelkünk legmélyebb bugyraiba.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.