2019. augusztus 2. 10:43
mfor.hu

Néha csak néhány százezer forint hiányzik, míg máskor komoly összegekre van szüksége az embernek nagy hirtelenjében a boldoguláshoz. Ilyenkor a legtöbben valamilyen banknál próbálkoznak személyi kölcsönt igényelni. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb főleg biztos állandó jövedelem mellett, ám érdemes ebben az esetben is körültekintőnek lenni.

Alacsony kamatú gyorsan folyósított pénz – akár ez is lehetne a mottója a napjainkban igen népszerű személyi kölcsönöknek, amiknek kamata évről-évre csak csökken, így egyre több ember tud hozzájuk jutni. Ám a könnyű pénz mögé érdemes egy kicsit nézni, hiszen az szuper, hogy akár egy nap alatt is hozzájuthatunk kölcsönhöz mindenféle jelzálogfedezet nélkül, ám nem mindegy, hogy felvett összeghez képest mennyit fizetünk vissza, illetve, hogy valóban vissza tudjuk-e idővel fizetni.

Ajánlott személyi kölcsön felvétele előtt részletesen tájékozódni a bankok ajánlatai között és csak minden információ birtokában dönteni véglegesen, mert súlyos következményei is lehetnek, ha fejest ugrunk valamibe, amiről csak részinformációink vannak.

Amikor személyi kölcsönért fordul egy bankhoz valaki, akkor tulajdonképpen önön maga lesz a fedezet. Persze bevizsgálja az intézmény a bankszámlakivonatot, a havi jövedelem összegét és azt is, hogy van-e bármilyen más intézmény felé tartozása az illetőnek, ám még ettől is kicsit „zsákmacskás” az egész főleg a bank irányába, így az megteheti, hogy nagyon részletes „személyleírást” kér a hozzá pénzért forduló illetőről.Ezekről jó tudni személyi kölcsön felvétele előtt

 • Először is az igénylőnek szigorú kritériumoknak kell megfelelni a munkaviszonyban, vagyis nem minden esetben elég csupán a 3-6 hónapos állandó munkahely, hanem sok helyen legalább 1 éve kell ugyanazon a helyen dolgoznunk ahhoz, hogy személyi kölcsönt kaphassunk. A legtöbb hitelező megköveteli, hogy legalább 3 hónapos munkaviszonnyal rendelkezzen. A próbaidő pedig nem lesz figyelembe véve...

 • Az is igényelhet hitelt, aki nem tud munkahelyi igazolást felmutatni, mert a bankok a jövedelem mellett a különböző támogatások és segélyek összegét is figyelembe veszik.

 • A havi fizetésünk legkevesebb a minimál bérnek megfelelő összeg kell legyen, de ha igazán alacsony kamatra szeretnénk személyi kölcsönt kapni, jó, ha ez az összeg meghaladja a 250 ezer forintot is.

 • Lakásfelújításra, hitelkiváltásra, autóvásárlásra más és más kamattal jár kölcsön, éppen ezért sem mindegy, hogy mire akarjuk költeni és, hogy melyik bankhoz fordulunk ezért. A szabadon felhasználható kölcsönöknél természetesen más a helyzet, de ezekről is érdemes minél többet megtudni.

 • Az igénylő nem szerepelhet a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) listáján, tehát nem lehetnek egyéb pénzbeli elmaradásai, mulasztásai, negatív státusza.

 • Minél nagyobb a szükséges összeg, annál inkább érdemes a jelzálogalapú hitelek környékén nézelődni, mert ezeknek általában sokkal alacsonyabb a kamata és hosszabb futamidővel működnek.

 • Csak a 18. életévét betöltött személy igényelhet személyi kölcsönt.

 • Külföldi állampolgár nem, csak az kérhet kölcsönt, aki állandó magyarországi lakcímmel is rendelkezik (ha külföldön dolgozik és nem Magyarországon él, ugyanez a helyzet).

 • Az előre meghatározott idejű munkaszerződés kizáró ok lehet hiteligénylésnél. Ha a munkaszerződése lejár, akkor értelemszerűen munkanélküli lesz, nem lesz jövedelme – ezért nem elfogadott a határozatlan idejű munkaszerződés személyi jövedelemigénylésnél.

 • Nagyon fontos a bank irányába bebizonyítani az, hogy minden hónapban gond nélkül sikerül visszafizetni a törlesztő részletet. Ha az aktuális jövedelemből épphogy csak megél az ember, a bank ezt azonnal kiszúrja és visszautasíthatja az igénylést.

 • A jövedelem nem váltható ki ingatlanfedezettel, mivel jelzálog alapú hitelnél is kell jövedelmet igazolni. A bank nem a házát akarja elvenni, hanem a pénzért visszakapni, ezért ez nem elég biztosíték a hitelhez.

 • Ha a kölcsönt igénylő személy nem rendelkezik munkahellyel vagy túl kicsi a jövedelme, akkor a legjobb döntés egy úgynevezett adóstárssal együtt igényelni a hitelt, mert így biztosabb, hogy azt a bank odaítéli.

 • Mindenki más és más törlesztő részletet tud megengedni magának a mindennapi kiadások mellett, éppen ezért is fontos körültekintően dönteni, hogy hónapról-hónapra biztosan fizetni tudjunk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.