<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Kedd éjszaka nem csak a járványhelyzet miatti legújabb korlátozásokról és egyes gazdasági szereplők megsegítéséről jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben, hanem egy egészségügyi dolgozóknak nyújtott kedvezményről is. 

A kormányrendelet szerint ingyenesen, a  menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe a helyközi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást minden egészségügyi dolgozó (az orvos, a fogorvos, a gyógyszerész, az egyéb felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy, az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy, továbbá az egészségügyi tevékenységben közreműködő egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkező személy). 

Fizetni nem kell, maszkot húzni igen. Fotó: MTI/Mohai BalázsFizetni nem kell, maszkot húzni igen. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ingyenesen utazhat az az orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgató, aki a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködik.

Az  utazási kedvezmény a  2. kocsiosztályra érvényes. Az  utazási kedvezmény a helyjegyre valamint a  pótjegyre is vonatkozik.

Az érintettek ellenőrzés esetén a személyazonosság igazolására alkalmas okmányt és az  egészségügyi intézmény által kiállított igazolást kötelesek felmutatni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.