2019. július 1. 08:33
mfor.hu

A nyaralás sokak számára nem is annyira pénz-, mint idő kérdése. Rengeteg munkahelyen, és pláne bizonyos vállalkozásoknál a nyár a legforgalmasabb időszak, amikor nincs megállás, nincs idő hosszabb kikapcsolódásra. Ilyenkor kitűnő alternatíva lehet, ha meg tudunk pihenni egy kicsit a saját kertünkben, amit a legtöbben igyekeznek úgy kialakítani, hogy egy igazi stresszmentes övezet legyen. Ha nekünk is csak erre van lehetőségünk az év legmelegebb időszakában, akkor itt az ideje elgondolkozni egy bioklimatikus pergola beszerzésén.

Segítségével ugyanis garantáltan a saját kertünkben is élvezhetjük a nyár örömeit, a kellemes meleget, ezáltal egy-egy hétvégén vagy vasárnapokon igazi tóparti piknikhangulatot teremthetünk a saját területünkön. Ehhez a pergola több tekintetben is kitűnő társ lesz, hiszen nemcsak árnyékolóként, hanem mozgatható tetőrendszerként egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy nyugodtabban és biztonságosabban, mondhatni luxuskörülmények között élvezhessük a nyarat még a megfáradt hétköznapok után is.

Igazi tengerparti hangulat a medence mellett

Akinek volt már része abban a szerencsében, hogy eljutott a tengerpartra, az biztosan emlékszik a parti bárok árnyékára, ahol egy finom koktélt szürcsölgetve a lágy tengeri szellő biztosította a felfrissülést. Egy pergola pontosan ezt a semmivel össze nem hasonlítható érzést képes elhozni a saját kertünkbe, pláne abban az esetben, ha nem egy teraszhoz kerül, hanem közvetlenül a medence mellé, ahol megfelelő beállításokkal a nap bizonyos időszakában még a vízben is kellemes, nem mellesleg biztonságos árnyékot kínál.

A tengerparti, de legalábbis vízparti hangulatot tovább erősíthetjük, ha az árnyékoló alá helyezzük a napozóágyakat, amivel kellemes környezetben élvezhetjük a hűs nyári szellőt. Ezt a lehetőséget a mozgatható lamellás kialakításnak köszönhetik az árnyékolók, melyeket gombnyomással állíthatunk, de kapcsolódó szenzorokkal akár automatizálhatunk is, így bátran elaludhatunk alatta, hiszen garantáltan árnyékban ébredünk fel, megfelelő beállítások esetén ugyanis a mozgatható tetőszerkezet önműködő formában követi a napszakok változását a maximális kényelmünk érdekében.

Mediterrán kertet is kialakíthatunk alatta

Akár a vízparti atmoszférát, akár a nyaralás élményét szeretnénk megteremteni otthon, a bioklimatikus pergolák számtalan módon feldobhatók, hogy erősítsék ezt a jelleget. Csak a saját kreativitásunkon múlik minden, de ha szeretnénk megidézni alatta például a horvát tengerpart hangulatát, akkor igazi mediterrán kertet is berendezhetünk, ezáltal fügefát, leandert, különféle ciprusféléket, hibiszkuszokat és egyebeket telepíthetünk alá nagyobb konténerekben vagy dézsákban. Ezek nemcsak kellemesebb hangulatot teremtenek a pergola alatt, hanem az oldalirányú árnyékolásról is gondoskodhatnak.

Nincs lehetetlen

Bár a termék legnagyobb előnyét a páratlan alapossággal szabályozható árnyékoló lamellák adják, azért nagyon fontos kiemelni, hogy esetükben nem beszélhetünk lehetetlenről. Mivel egy prémium-, sőt luxuskategóriás árnyékolóról van szó, a tervezők képesek akár az egyéni igényeket is kielégíteni, így ha rendhagyó szerelésre, netán egy kizárólag a mi elképzelésünkhöz szükséges alkatrészre van szükség, még az is maximálisan megvalósítható. Nincs tehát lehetetlen elképzelés, minden problémára van megoldás!

Nemcsak nyáron, hanem télen is élvezhetjük

Általánosságban kijelenthető, hogy a pergolánál sokoldalúbb árnyékoló aligha létezik a piacon. Ennek az oka leginkább az, hogy nemcsak egy szezonra biztosítjuk magunknak a kényelmet ezekkel a megoldásokkal, hiszen elképesztően tartós kialakításukon túl – zömmel aprólékosan megmunkált könnyűfém szerkezetből állnak –, szinte az év minden időszakában hasznunkra válhatnak. A pergola előnye ugyanis, hogy rengeteg kiegészítővel vértezhetjük fel, ennek megfelelően akár egy komplett téli kertet alakíthatunk ki a segítségükkel a kertben.

A kiegészítők között olyan elemeket találunk, mint a különféle üvegszerű oldalfalak vagy éppen az elhúzható ajtók, melyekkel akár teljes egészében lezárhatjuk, sőt külön szaletlivé is tehetjük a pergolát. Ezen felül az oldalfalakkal elegáns formában biztosítható a teljes szélvédelem, hovatovább a tervezők gondoltak a téli szezon korai naplementéire, vagy azokra, akik a pergolát aktívan bevonnák a kerti partikba, lévén külön LED világítást is kérhetünk hozzá, mely környezetbarát és takarékos formában elegendő fényt biztosít ahhoz, hogy akár kedvenc könyvünket is olvasgatni tudjuk alatta a kései órákban.

Ráadásként még a kertet is öltözteti

Azt már tudjuk, hogy a pergolák rendkívül biztonságos és sokoldalú árnyékolók, melyek a legmodernebb technológiákat is képesek felvonultatni a hatékony működéshez, de ezen felül mindenképpen ki kell emelni, hogy telepítésük után olyan központi tényezővé válnak a kertben, hogy túlzás nélkül új megjelenést adnak privát zöldövezetünk számára. Rendkívül modern stílusjegyek, egyedi megoldások, számtalan dizájnlehetőség és színezhetőség is jellemzi őket, aminek jóvoltából a bioklimatikus pergolák otthonunk központi elemévé válnak mind a megjelenés, mind a kihasználtság tekintetében, hiszen aki megtapasztalta az általuk kínált hangulatot és magas szintű árnyékolást, az sokkal szívesebben pihen majd alattuk, mint a nappaliban. Hogy egy új helyiséget, egy kültéri nappalit kapunk általuk? Ez a kijelentés is teljesen helytálló!

Forrás: https://www.suntechdesign.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.