2018. március 3. 08:13
mfor.hu

A tranzakciós illeték a fő oka a banki költségek emelkedésének. Az OTP vezére, Csányi Sándor szerint csökkenteni kellene a terhet.

Számottevően drágul az utóbbi években, az RTL Klub Híradója foglalkozott péntek este a témával. A beszámoló szerint másfélszer magasabbak átlagosan a költségek, mint öt éve, mielőtt bevezették a tranzakciós illetéket. Az adónemet Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter "taktikai atomfegyvernek" nevezte, azzal azonban nem számolt, hogy azt a bankok legalább részben áthárítják ügyfeleikre.

Csányi Sándor Csányi Sándor


Az RTL anyaga szerint a legnagyobb hazai kereskedelmi bank, az OTP tavaly 50 milliárd forintot fizetett be az államnak ezen a címen. Nem véletlen, hogy Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója szerint legalább részben ki kellene vezetni vagy csökkenteni kellene a közterhet.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!