2018. március 3. 08:13
mfor.hu

A tranzakciós illeték a fő oka a banki költségek emelkedésének. Az OTP vezére, Csányi Sándor szerint csökkenteni kellene a terhet.

Számottevően drágul az utóbbi években, az RTL Klub Híradója foglalkozott péntek este a témával. A beszámoló szerint másfélszer magasabbak átlagosan a költségek, mint öt éve, mielőtt bevezették a tranzakciós illetéket. Az adónemet Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter "taktikai atomfegyvernek" nevezte, azzal azonban nem számolt, hogy azt a bankok legalább részben áthárítják ügyfeleikre.

Csányi Sándor Csányi Sándor


Az RTL anyaga szerint a legnagyobb hazai kereskedelmi bank, az OTP tavaly 50 milliárd forintot fizetett be az államnak ezen a címen. Nem véletlen, hogy Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója szerint legalább részben ki kellene vezetni vagy csökkenteni kellene a közterhet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.